Flere restauranter serverer både juice og vin menu – Her er vores bud på en menu

© Ed Gregory 2011

Når flere restauranter er begyndt at servere både juice og vinmenuer er det fordi danskerne er blevet mere bevidste omkring at spise sundt og dermed også indtage drikkevarer som juice til en lækker forret. Det er blevet en stor trend at blande de forskellig smage med noget utraditionelt som juice eller for den sags skyld smoothies, dette vil for det meste løfte din menu op i nye højder, men du skal huske at afstemme om juicen passer til den mad du serverer på samme måde som du udvælger om det skal være hvid, rød, rosevin eller champagne osv.

Her vil jeg prøve at give et bud på en drikkevare menu og dermed også skrive hvad der passer godt hertil.

Forret

Juice & smoothies: Det er altid en god ide at starte ud med en grøn smoothie eller et grønt juiceshot da disse ikke kun er sunde men også giver en rigtig god start på en lækker middag.

OBS: Det er selvfølgelig alfa og omega at du har anskaffet dig en juicepresser, og her er det en rigtig god ide at investere i en af god kvalitet, for når man har prøvet det første gang bliver det bestemt ikke den sidste.

To forretter der passer til: Disse to drikke vil passe rigtig godt til en omgang hvid fisk med forskelligt grønt som fx asparges. Hvis man ikke er så meget til fisk kunne dette også være en omgang dejlig frisk carpaccio som også fungerer rigtig fint i kombination med de grønne drikkevare.

Vinen som supplement: Hvis man også ønsker vin til disse til sin forret kan man med fordel servere en sød hvidvin til begge retter, da den søde hvidvin vil stå godt i kontrast til de grønne drikkevarer.

Hovedret

Juice & smoothies: En juice kaldet ”Årets sommerdrink” er en god ide at servere til hovedretten, da den er meget frisk i smagen. Det er også derfor at vi har valgt smoothien kaldet ”Kung Fu” da den ligesom isen af samme navn også har en frisk smag. Vi har valgt disse for at understrege kontrasten til den dybe rødvin.

Rødvinen som hovedtilbehøret: En god Bourgogne rødvin er altid et fantastisk valg til en kødholdig hovedret, men også en ”bag-inbox” variant nemlig La Rejeanne som også er en fantastisk rødvin med rødder i den gode Grenache, som passer til det store selskab.

To hovedretter der passer til: Hovedretter der passer til de forskellige drikkevarer er en dejlig oksemørbrad eller en lækker ovngrillet kylling til disse to er ovnkartofler skønne og hertil både noget tilbehør i form af grøntsager og i form af en kold salat, som binder sløjfen på middagen.

Dessert

Juice & smoothies: I smoothie verdenen ligger det lige til højrebenet at lave en gammel klassiker nemlig en ”strawberry daquiry”, og hvis man ikke har lyst til det kan man lave juicen ”Pink passion” som ligger sig i den søde ende ligesom ”Strawberry daquiryen”.

To desserter der sætter prikken over middagen: Til disse drikkevarer vil jeg anbefale en chokolade brownie med vaniljeis eller en god omgang ost. Begge står i kontrast til de søde sunde drikke.

Dessertvin som supplement: Hvis du ønsker en vin til vil jeg anbefale en dessertvin af den lidt stærkere karakter, så den kommer i god kontrast til det søde.

Det var så vores bud på en lækker vin/juice/smoothie menu, og du kan selvfølgelig supplere med en god kop kaffe eller the til sidst.

Du vil måske også kunne lide det..