Tænk Nøje over Hjørnerne i Dit Nye Hjem

Når man lige har anskaffet sig et nyt hjem, så er man sikkert ellevild, og glæder sig til at flytte ind. Det tager typisk lang tid ? og mange kræfter ? at lede efter en ny bolig, som man kan gøre til sit hjem. De fleste er derfor ganske udkørte efter den lange proces, og vil bare gerne flytte ind hurtigst muligt. Man kan simpelthen ikke vente med, at kunne slå sig ned, og endelig bo i sit nye hjem.

Det kan dog godt betale sig, at væbne sig med lidt ekstra tålmodighed. Langt de fleste boliger har nemlig plads til forbedringer, og det er ikke altid, at man kan vente med at implementere dem. Hvis man laver forbedringerne før man flytter ind, så kan det ende med at spare én en masse penge og hovedpiner. Venter man til efter, så kan det hurtigt blive mere besværligt, og bliver måske slet ikke gjort.

Man kan let have alle intentioner om, at løse problemer, efter man er flyttet ind. Problemet er bare, at så snart man er flyttet ind i boligen, så tager hverdagen over. De småproblemer man så da man købte boligen falder pludseligt i baggrunden, og man lægger nærmest ikke mærke til dem mere. Det fører til, at reparationen af dem bliver udsat igen og igen, for til sidst at blive helt glemt. Lige ind til den dag, hvor det lille problem har vokset sig større selvfølgeligt ? og så er det virkeligt dyrt og besværligt at få gjort noget ved det.

Giv derfor dig selv et par uger til at gennemgå boligen for alle fejl og mangler. Skriv alt ned: både stort og småt. Der er ikke noget der er så småt, at det ikke fortjener en plads på listen. Du prioriterer selvfølgeligt de største problemer først, og bevæger dig så bare ned af listen. Hvis du ikke når de sidste ting, jamen så smid dem i din kalender, så du ved de bliver gjort, efter du er flyttet ind.

Et godt eksempel på en detalje, som mange overser, er hjørnerne i hjemmet. Mange nybyggerier gør ikke noget specielt ved hjørnerne, da de jo allerede fremstår i perfekt stand. Gamle byggerier har ofte slidte hjørner, som man dog let kan overse, da de falder i ét med resten af bygningen.

Problemet er, at disse udadgående væghjørner er meget udsatte. Der er stor risiko for, at du støder ind i dem, og slår noget af hjørnet. Det er typisk ikke særligt flot at se på, og går i høj grad ud over helhedsoplevelsen af hjemmet. Hjørnelister koster næsten ingenting, og de kan løse det problem hurtigt og effektivt. En hjørneliste placeres ganske enkelt på det udadgående hjørne, og beskytter det derved imod slag og andet slid. Ved at installere en hjørneliste før du flytter ind, gør du altså rigtigt meget for, at holde dit hjem flot og præsentabelt i mange år frem.